A mi właśnie przyszła paczka ze sklepu z dziwnym żarciem %-) i mam olej z orzechów macadamia (podobno najlepsza relacja o3 do o6 wśród orzechów i do smażenia też się nadaje, bo wysoka temperatura dymienia), jakaś dziwna mieszanka na śniadanie z różnych pysznych rzeczy, głównie migdałów ziemnych chufa - cokolwiek to jest- \-), kasza orkiszowa, [...]
Jaki najlepiej kupowac olej ? Ostatnio kupowalem 3 ziarna z kujawskiego ale z tego co czytalem to lipa jest ;/ Potrzebuje czegos do smazenia i do robienia majonezu :P Moze byc olej z pestek winogron ? Ogolnie nie [przepadam za smakiem oliwy dlatego zalezy mi na oleju .
Jaki najlepiej kupowac olej ? Ostatnio kupowalem 3 ziarna z kujawskiego ale z tego co czytalem to lipa jest ;/ Potrzebuje czegos do smazenia i do robienia majonezu :P Moze byc olej z pestek winogron ? Ogolnie nie ja uzywam oleju rzepakowego wybornego. Pytalem sie i z tego co mi odpisali jest ok.
I prawidłowo, bo lniany i oliwa do smażenia się nie nadają. Utlenianie WNKT i różne takie, bardzo szkodliwe dla zdrowia. Na oliwie można smażyć, ale tylko z drugiego tłoczenia. Generalnie jeśli chodzi o smażenie, to patrz na temperaturę dymienia. Im wyższa tym lepiej. Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-08-11 14:53:19
[...] zarówno MCT, czyli się przyda, ale też nierafinowany właśnie Ostrovitu bo był najtańszy, następnym razem wezmę inny. Dobrze, że mam jeszcze 0,4 litra rafinowanego, to do smażenia będę używał rafinowanego, a nierafinowanego jako dodatek. A jak robić ten posiłek przedtreningowy białkowo-tłuszczowy z MCT ? Chodzi o wpc+MCT na krótko przed [...]
[...] pochodzenia naturalnego, tłuszcze nasycone, jedno-nasycone i wielonienasycone. Jedynymi na prawdę niezdrowymi tłuszczami są tłuszcze transgeniczne. Nasycone nadające się do smażenia i spożycia Masło sklarowane, olej kokosowy, śmietanę pełnotłustą, tłuszcz kaczy lub gęsi, wszelkie tluste mięsa Tłuszcze jedno-nasycone nadające sie tez do [...]
[...] Ser/szynka/jakas kielbasa Margaryna 5g warzywa jakis owoc 3.Makaron/ ryz brazowy na przemian100g Mintaj świeży /lub jais kurczak na przemian 100g Oliwa z oliwek(do smażenia) 20g 4.Ryż brazowy 125g Mięso z piersi kurczaka b/skóry 100g 5.Po treningu 100g ryzu+tuńczyk. Lub zamias tuńczyka 2 cale jajka na przemian bo tluszcz z ryb [...]
[...] jak źle i dobre tłuszcze. Każdy z nich znajdzie swoje miejsce w dobrze zbilansowanej diecie. Z wyjątkiem tłuszczów trans, które zdecydowanie należy unikać, a powstają one w procesach technologicznych utwardzania tłuszczów roślinnych (nie w kokosowym). Jak najbardziej można używać go do smażenia, dbając o urozmaicenie źródeł tłuszczów w diecie.
To znaczy nie wiem czy dobrze rozumiem, chodzi mi o taką oliwę. Mówisz, że dobrze jest ją ot tak po prostu pić w szklance? A co do smażenia to nie wiedziałem, więc co do na przykład fileta z kurczaka to lepiej jest go smażyć na zwykłym oleju czy na czym? Co do BCAA to co masz na myśli, da mi coś czy b. mało? Ogólnie kasy tak bardzo nie liczę [...]
[...] Food Fried in Extra-Virgin Olive Oil Improves Postprandial Insulin Response in Obese, Insulin-Resistant WomenJ Med Food 14 (1) 2011) wskazuje jasno, że najlepszym olejem do smażenia jest oliwa z oliwek extravergine. Oliwa z oliwek extravergine jest poddawana procesowi tłoczenia na zimno, to znaczy świeże i wyselekcjonowane owoce trafiają do [...]
[...] węglowodanów w trakcie/na krótko przed treningiem - zawsze dodatkowy power;-) No i co do kokosa to ja absolutnie nie jestem hurraoptymistycznie do niego nastawiony - do smażenia, czy na ketozie - przydatny dodatek, ale ogółem, zdecydowanie przereklamowany i nazbyt często wkomponowywany;-) mamy tutaj żółtko jaja będące naprawdę źródłem [...]
i sie kvrwa myslisz 15 min max na najmniejszym smazeniu zostawiasz idziesz w chvj i masz to w dvpie a nie jak na patelni ciagle musisz przezucac itd do tego nie jest nic potrzebne do smazenia raz na tydzien tylko przesmaruje oliva myje sie raz dwa na fakcie wyje*bane 3-4x dziennie uzywam mysle ze sie nie zajedzie
[...] kiszone -szpinak -brokuły -pomidor - rzadko -fasolka zielona - rzadko -wołowina (1x przez te 5 dni) -białko wpc -masło migdałowe -rzadko -mix sałat -cebula -rzadko do smażenia tylko tłuszcz zwierzęcy (smalec) i z tych składników tylko korzystam w tygodniu awaryjnie, na jakiś atak dozwolone mam: cola zero, chipsy z suszonego sera lub w [...]
[...] ale też orzechów http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html Przydałby się olej kokosowy, czy masło klarowane do smażenia np. Owoce wrzuć jakieś też. Awokado jeśli lubisz. Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-11-07 19:37:35
[...] lepsze, mi się skończył :-) Teraz dodajemy dwa całe jajka i dwa białka, mieszamy dokładnie i smażymy na suchej patelni, albo z pamem czy tam jakimś innym wynalazkiem do smażenia, formując małe placuszki lub jeden duży wedle woli. po kilka min z każdej strony. Mniejsze łatwiej się obraca. BWT http://oi62.tinypic.com/qx72xl.jpg Zapomniałem o [...]
[...] NA OMLET by MolderDist W moim przypadku następująca gramatura: - 110-120 g płatków owsianych - 2 całe jajka + 1 białko - 15 g siemienia lnianego - 10 g oliwy z oliwek (do smażenia) - Jogurt 150 g (jako polewa) 1. Żółtka i biłka jaj wlewamy do szklanki i widelcem rozrabiamy na płynną, żadką ciesz. 2. Następnie wsypujemy do miseczki płatki [...]